2020-01-11 2921 views
石門開左陳根記,地點超級就腳,石門站一出去就係,果斷黎食!原檔禾輋搜搬過黎,秉承返佢既大排檔作風,雖然係商場入面,但一坐入去就即刻重拾大排檔既風味,由地板,裝修至落單方式都係一樣!人流好多,但坐落都唔會逼,非常通爽。落單係自己寫號碼。餐牌同之前都係差唔多,經典大排檔各類既菜同肉都有。每晚都有唔同既特價菜式,款款唔同,而今晚伙計就推薦無味精新鮮手包韮菜餃,九隻48蚊,大大隻,超抵食!皮又嫩又薄,餡又足,因為無味精所以個湯底同清水差唔多。佢上埋菜寶同潮式辣椒油,如果想多味d可以點。薑蔥雞煲($75),佢個煲個size唔係好大,但食落發現都好多雞,好足料,唔係大部分都係薑蔥。而且雞件非常滑嫩,整得好惹味,用黎送飯一流。天氣凍,於是再叫多左一個八珍豆腐煲($72),同樣地都無好足料,個汁唔係好咸,但夠入味,每樣餸都有兩三件以上,熱辣辣上台。海鮮點左金湯酸菜魚($148),酸味剛剛好,香味十足,鐘意食酸菜魚既我簡直欲罷不能,食到興恰恰,魚片比我想像中多,底部有粉絲,配埋個湯底好開胃,兩個人食既話,一個人可以載到成四五碗。各種唔同配料都好齊,個人十分滿意。當然亦都叫左個菜,芥蘭炒牛肉($75),夠
石門開左陳根記,地點超級就腳,石門站一出去就係,果斷黎食!

人流好多,但坐落都唔會逼,非常通爽。落單係自己寫號碼。

餐牌同之前都係差唔多,經典大排檔各類既菜同肉都有。

各種唔同配料都好齊,個人十分滿意。

當然亦都叫左個菜,芥蘭炒牛肉($75),夠鑊氣,炒得好香又唔油,菜肉比例足👍🏻

總括黎講的確無令人失望,對得住佢既招牌同名聲,上菜好快手,溫度同味道都相當有水平,絕對值得再黎食過呀
Type of Meal
Dinner