2009-12-29 57 views
今日同男朋友成八點幾九點先去食飯無話要食咩, 本來諗住求其食完早d番屋企經過旺角荷里活樓下見到呢間九點後78蚊全包, 又幾平, 汽水仲任飲兩條友唔係好肚餓, 食少少, 坐一下, 飲可樂, 都只不過160蚊實收落樓咪上去試下囉又唔係爆多人喎八點七問個知客話八點九先派飛拎左飛唔係等好耐就九點一就有位啦 食開十下十下都知當然叫左鍋底先啦莞茜皮蛋唔駛加錢, 當然唔駛諗啦唔駛一分鐘就到仲叫左可樂飲住等之後惡夢開始九點半都仲未有野食追左部長同經理兩次九點七先有第一輪肥牛得一條六片我地兩個牛精點夠分男友即時入多張單點多兩份牛肉等啊等, 又等啊等無論上菜阿嬸部長經理催左都等於無催男友見無野到, 又再入多兩張點菜就紙平時無耐性鬧人無本既男友今日因為有本書響手, 好專心睇書不過等到十點二佢終於叫左個外表成熟好似最大粒既經理狂插猛插, 再比多一張單由經理落單十點三終於殷多四碟食到一肚氣埋單下次唔再黎算數點知張單居然收200蚊原本飲左五支可樂佢收多四十蚊問經理, 佢話任飲既汽水係一札札咁我地叫汽水, 你又比支裝我地佢話可能落單時溝通有d誤會, 不過你地都飲左喇言下之意: 你地都飲左喇, 快d比錢啦好正常地又比
今日同男朋友成八點幾九點先去食飯
無話要食咩, 本來諗住求其食完早d番屋企

咪上去試下囉
又唔係爆多人喎
八點七問個知客話八點九先派飛
拎左飛唔係等好耐就九點一就有位啦

食開十下十下都知當然叫左鍋底先啦
莞茜皮蛋唔駛加錢, 當然唔駛諗啦
唔駛一分鐘就到

我地兩個牛精點夠分

男友即時入多張單點多兩份牛肉
等啊等, 又等啊等
無論上菜阿嬸部長經理催左都等於無催
男友見無野到, 又再入多兩張點菜就紙

平時無耐性鬧人無本既男友
今日因為有本書響手, 好專心睇書
不過等到十點二
佢終於叫左個外表成熟好似最大粒既經理
狂插猛插, 再比多一張單由經理落單

十點三終於殷多四碟

食到一肚氣
埋單下次唔再黎算數

點知張單居然收200蚊

原本飲左五支可樂佢收多四十蚊
問經理, 佢話任飲既汽水係一札札
咁我地叫汽水, 你又比支裝我地

佢話可能落單時溝通有d誤會, 不過你地都飲左喇
言下之意: 你地都飲左喇, 快d比錢啦
好正常地又比男友狂插猛插

最後經理話既然都飲左, 汽水錢計一半

最後總結
九點後78蚊全包一位好抵食
價錢都已經咁平, 野食無話可說, 無得期望霜降雪花牛, 只有兩個字新鮮
不過火鍋都已經唔駛煮唔駛炒
都要半個鐘都未有野食