草根發現炑八新推出左個超抵食下午茶餐☕,岩哂我地呢D月頭月尾都要慳住洗嘅窮小豬🐷。一定要馬上share 俾大家!!$48蚊有主食、小食、無限任添前菜、韓式清湯同柚子/荔枝冰茶一杯,係咪超抵食先。主食同小食各4款,可以自由mix & match❤️炑八拌麵+安東雞脾($48)韓式清湯係🥣昆布湯配少許牛肉🐃,清清地健康又暖胃!👧🏻以前冬天都可以日日夜夜飲冰水..而家真係「老了」,好需要飲熱湯滋潤下😋!前菜無限任添,今次覺得前菜質素比之前有改良👍🏻安東雞脾🐔好大隻,肉質入味又夠嫩。而拌麵係🍝肉醬Mix沙律醬,再配一粒流心蛋🥚,下個加個韓國公仔麵🇰🇷,份量唔算大份,不過加埋隻雞脾都夠女仔下午茶食,柚子冰茶唔會好甜,有d似似柚子檸檬茶🍋,重點係$48蚊全包,你想點😂! 另外仲叫左款超好食嘅牛肋骨煲炑八牛肋骨煲配蟹膏飯($90)🍲牛肋骨煲大約有6塊牛肉🐃,塊塊都超厚身❤好鬼正!!牛肋骨牛味濃,肉質炆到軟腍又入味,超好食😆👍🏻。旁邊嘅蘿蔔同樣吸收晒d甜味🥕,個汁絕對係精緒,煲內嘅蘿蔔同樣吸收晒d甜味🥕,無得彈! 今次再加錢配個蟹膏飯🦀,蟹膏量唔少而且好鮮甜,撈埋個牛肉湯一齊食超下飯🍚😋,而且食完好暖胃

主食同小食各4款,可以自由mix & match❤️

炑八拌麵+安東雞脾($48)

前菜無限任添,今次覺得前菜質素比之前有改良👍🏻

另外仲叫左款超好食嘅牛肋骨煲

炑八牛肋骨煲配蟹膏飯($90)

🍲牛肋骨煲大約有6塊牛肉🐃,塊塊都超厚身❤好鬼正!!牛肋骨牛味濃,肉質炆到軟腍又入味,超好食😆👍🏻。旁邊嘅蘿蔔同樣吸收晒d甜味🥕,個汁絕對係精緒,煲內嘅蘿蔔同樣吸收晒d甜味🥕,無得彈! 今次再加錢配個蟹膏飯🦀,蟹膏量唔少而且好鮮甜,撈埋個牛肉湯一齊食超下飯🍚😋,而且食完好暖胃呢。
$75 (Tea)
  • 炑八牛肋骨煲配蟹膏飯