2020-04-14 632 views
去親台灣都會買芋頭酥,而家咁樣都唔知幾時先有得飛去買嚟食啦。既然save咗呢間店好耐,就的起心肝訂咗拎返屋企食。原味芋頭酥、話梅芋頭酥、蛋黃芋頭酥、麻糬芋頭酥芋頭酥外酥鬆化內軟,食落一啲都唔油膩,芋泥口感綿滑,甜度適中唔會過甜而且味道超濃。最特別嘅應該都係話梅味,未食之前總係覺得怪怪哋咁,但估唔到話梅搭芋頭係夾㗎喎!話梅味好濃,真係好似含住粒話梅咁,食到咁上下就輪到芋頭味,層次分明!另外麻糬都好出色,夠晒煙韌,但如果大塊啲就最好嘞,話晒我都係個煙韌控嘛抹茶紅豆芋泥蛋卷 ($25)抹茶味唔係勁都甘嗰種,係清清啖啖嗰隻,加咗紅豆粒後口感更豐富,而且見到塞滿芋泥嘅蛋卷真係會令人心情大好

原味芋頭酥、話梅芋頭酥、蛋黃芋頭酥、麻糬芋頭酥
芋頭酥

抹茶紅豆芋泥蛋卷 ($25)
抹茶紅豆芋泥蛋卷
$50 (Tea)
  • 麻糬芋頭酥
  • 話梅芋頭酥