2023-03-08 1419 views
初出茅廬時喺度工作, 再興燒味飯已經係灣仔好出名, 今日再來回味一下舊日惜懷, 裝修同又多年前一樣冇變, 有點舊。三寶飯 ($52) N年後的今天, 呢碟三寶飯有點難食, 燒鴨入口是凍冰冰的, 豉油雞也是凍冰冰的, 只有叉燒及飯有少許微暖, 叉燒、油雞及燒鴨味道唔見突出, 亦不覺美味, 叉燒仲有點硬, 呢個世界不進則退, 定律是對的, 好彩啲叔叔嬸嬸都非常和藹可親, 否則真的一無是處了, 又原來我而家覺得唔難食嘅定義, 一定要系熱. 好似熱奶茶同蛋撻一樣, 只要上枱凍冰冰的, 我已經覺得唔會好食, 唔會好飲! 只是會唔會難飲及難的分別。

三寶飯 ($52)

Type of Meal
Lunch