2020-12-22 213 views
喺openrice見到好多人推介,所以自己一個膽粗粗嚟咗熟食中心試,第一次嚟,行咗兩個圈先搵到間餐廳。之後搭枱坐低就嗌咗個餐蛋麵、西多同一杯熱咖啡。餐蛋公仔麵好快就上咗,但對於我嚟講唔算有咩特別。午餐肉唔係話煎得香口或者外脆內軟;而蛋都係求其煎到熟透,公仔麵就ok la, 軟硬適中。至於杯咖啡亦唔係特別香,我覺得奶直頭多咗,無落糖都覺得好甜同好澀口。坐咗好耐都仲未有西多,原來係漏咗單,唯有繼續等。終於都到,我完全唔明白佢有咩咁吸引,冇錯,係新鮮煎,但係連蛋漿都冇搽勻成塊面包又點算係西多呢。仲要係炸得唔夠耐,得條邊脆,入面都真係林嘅麵包口感,唔講以為係佢獨特嘅西多煮法。咁就食咗$70,個人認為只係一間普通嘅茶記,無咩值得話必去之類。