疫情期間都要四圍見客,都冇乜店舖開,去PMQ黎黎去去都係酒吧咖啡,但竟然有間用粉紅做主題既甜品,仲有All-day-breakfast咁貪心,滿足到大胃既我地! 好,一於去試下!上網search下,原來係網紅打卡甜品店,入去一睇,嘩,真係好細心咁set好打卡位。咁一於點返杯飲品,影返幾張靚相啦~我點果杯荔枝梳打,係老闆娘推介,唔會死甜,啱啱好仲有荔枝香。我個生意partner就忙住打電話,飲品十分鐘內就送上,但佢仲未傾完電話。店員仲會好細心咁雪住杯飲品先,等我個partner傾多半個鐘電話先再送上,幾好服務~ partner話個奶蓋係靚野,同快餐店果啲無得比,識食既會識分,大家都點點頭。呢近大家都留多左係屋企,其實有好多有心既店舖仲會為左街坊生意努力,提供多種選擇,由飲品到而家有意粉,一路走來不易。我就好欣賞仲有堅持同執着既生意人,今日畀幾廿蚊就學到人情味,又上左一課。

荔枝梳打
海鮮牛角包三文治
Other Info. : 如果想試飲新產品,不妨係非繁忙時間問下店員拎神秘推介~
2020-07-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Tea)
荔枝梳打