😛回頭度:8/10😛-終於堂食食到皇仁書院舊生會 (中菜部),聽講係打咗好多次電話先book到,真係想食都有啲難度😂我哋揀咗「金玉滿堂宴」,每席$7,780~套餐包括有:• 糖桂花餞美國桶蠔• 翡翠鴿片花枝蚌仁• 原隻鮑魚佛跳牆• 柚皮生扣鵝掌• 椒鹽陳皮中蝦• 大海斑兩味:雲耳腿茸蒸斑球、薑蔥煎焗頭腩• 脆皮炸子雞• 生炒臘味糯米飯• 蝦子雜菌伊麵• 腰果露湯圓• 合時生果盆-除咗「原隻鮑魚佛跳牆」非常足料出色外,個人覺得「薑蔥煎焗頭腩」、「蝦子雜菌伊麵」特別出色!👍🏻👍🏻焗頭腩好夠火喉,焗得好香,調味亦調得好好,仲要冇乜骨,9成都係肉嚟👍🏻;而看似普通嘅伊麵就竟然係全晚最驚艷到我嘅菜式,冇諗過伊麵都可以整得咁彈牙,可以話係我咁多年嚟食過最出色嘅炆伊麵!😍👍🏻而當中「翡翠鴿片花枝蚌仁」同「椒鹽陳皮中蝦」我就覺得比較一般...前者調味鹹咗少少,炒嘅豆又唔夠爽脆;後者個調味就帶甜嘅,唔太啱我口味🙈🙈
😛回頭度:8/10😛
我哋揀咗「金玉滿堂宴」,每席$7,780~

套餐包括有:
• 糖桂花餞美國桶蠔
• 翡翠鴿片花枝蚌仁
• 原隻鮑魚佛跳牆
• 柚皮生扣鵝掌
• 椒鹽陳皮中蝦
• 大海斑兩味:雲耳腿茸蒸斑球、薑蔥煎焗頭腩
• 脆皮炸子雞
• 生炒臘味糯米飯