2018-08-13 2190 views
第一,一入到去落單叫杯凍奶茶少冰已經俾個阿伯話: 「少冰叫乜凍飲」,毫無禮貌!第二,落單要兩個跟餐白湯,上枱上錯咗紅湯,叫佢換,竟然大聲夾惡話:「點解唔飲」,人地已經講咗想飲白湯,唔食菜唔飲羅宋湯個啲,竟然俾佢話返轉頭:「呢啲係意大利菜湯,唔係羅宋湯,話我地五識野,話而家d後生仔完全唔聽人教導」,講左一堆偉論,話到時出到去:「唔好話阿伯無教曉你」,但而家我地黎食野有選擇權,只係五想飲,都要俾人訓示一大輪,仲要個阿伯好有道理咁話:「你地唔飲我都可以換俾你」,明明就係阿伯落錯單!第三,埋單叫人無人理,行出去嗌人,俾阿伯啤一下講:「坐係到!」完全無禮貌可言,態度差到無人有!大佬,我叫埋單咋啵。第四,埋單兩份set lunch加一服務,$171.6,我地比172仲禮貌講句:「唔該哂,唔洗找。」跟住阿伯大聲話:「找乜野!」,雖然個4毫我都唔自在,但問題係呢啲算什麼態度!坦白講我地由頭到尾都有禮貌!有講唔該!完全不是麻煩客人!但呢間餐廳既阿伯服務真心,一字記之「劣!」就算阿伯係老闆都咁話!仲要加一服務,加一俾佢其他員工,同情佢地要對住呢個阿伯工作!大家將心彼己,我地兩女子,無論做咩事都對人有禮,而

大家將心彼己,我地兩女子,無論做咩事都對人有禮,而家我都係食一餐姐,點解要受你氣,俾你話,仲話埋啲年青人!雖然阿伯態度差到形容唔到,但我地都不忘講唔該,因為我地雖然年輕,但係有質素既,

青年人,共勉之!!