2022-08-19
蘇媽又開咗新的分店啦,咁多年食均咗佢港九分店,而家連新界沙田都有得食啦,今次仲要開在沙田新城市廣場,交通是非常的方便,而且佢仲出咗好多新菜式吖!超級興奮呢😋🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱「是日餐點」👉🏾 招牌砂煲老鼠粉💰118HKD 每次食蘇媽,我一定會點呢道菜,佢哋呢個砂煲老鼠粉,我覺得佢相當正宗!原煲砂煲上,超級新鮮滾熱辣,噗茲噗茲冒緊煙的砂煲一齊端上枱,將生雞蛋、銀針粉,肉碎、魚乾,炸蒜,蔥花,冬菇還有豬油渣撈勻,所以一定要趁熱撈勻,如果唔係會痴底,一邊撈一邊聞到焦香味,實在令人滳口水,我哋喜歡再加上黑豉油,會更惹味,一大煲很適合2人食。👉🏾 椰香咖央多士💰42HKD典型的馬拉野食,系打卡必點,無論系味還是樣,咖央多士都冇得輸,略顯綠色的咖央醬厚厚的塗在兩塊香酥的多士中間,口感鬆化,充滿濃厚的椰香,甜度正好,不油不膩! 👉🏾 三色拉茶(凍)💰38HKD以椰糖調配的三色拉茶,是正宗的馬拉味道,椰糖同奶還有茶呈現三種顏色,攪拌均勻,口感香滑無比,椰香突出,印象中在其他分店系冇呢個飲,所以要想飲三色拉茶,就一定要揀沙田分店啦🤭📍 TOSS蘇媽·蘇媽新界沙田新城市廣場第1期第1層107號鋪
🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱🌱
「是日餐點」