2020-09-21 535 views
1. 咖啡質素一般,order cappuccino,並未有如其他人講到咁正2. 坐近cashier 同沖咖啡位置,坐左30分鐘就聽足班員工不停咁講客人壞話😨3. 兩間店舖只有一個男女共用嘅toilet,仲要 out of service,盲摸摸推開咗旁邊嘅 staff only 嘅門,即時俾個後生仔員工喝住,然後極無禮貌叫我 “去廁所嘅就去隔離個公廁或者去moko商場” what?! 🤯😡疫情底下嚟嘆杯咖啡,但叫我去垃圾站旁邊嘅公廁?一係就要行10分鐘上去商場去toilet?沒有賓至如歸嘅服務,亦無令人回味嘅咖啡同美食,座位裝修都係一般正常cafe,我諗唔到點解要再返嚟幫襯🙄其實如果咁唔滿意份工嘅,咁咪辭職唔好做囉但又要一邊做野一邊滿肚怨言咁鬧,最抵鬧嘅其實係咪自己呢?仲企得喺度做嘢嘅,即係你仲需要呢份工作啦,咁不如就好好地繼續努力做吧啦!

其實如果咁唔滿意份工嘅,咁咪辭職唔好做囉
但又要一邊做野一邊滿肚怨言咁鬧,最抵鬧嘅其實係咪自己呢?