2021-01-27 134 views
呢年少咗同成班朋友一齊聚會,少咗食放題同邊爐好多。今次見到八幡屋經WhatsApp訂和牛海鮮放題買一送一真係勁勁勁勁抵,即刻忍唔到手訂咗先!不過19:00前離座或 21:00後入座先有,所以我就係下午去嘅。我地叫咗骨膠原豬骨湯,因為今次有澳洲m5和牛所以都唔食好重口味嘅湯底啦。一黎到侍應好快手擺低咗一碟靚靚和牛、一盤海鮮同一碟刺身。全部都擺得幾靚而且好新鮮!和牛好有牛味,放落煲sap幾下撈出黎,點啲辣椒豉油就食得。順便講埋其他幾款肉:牛肩胛一樣係好有牛味,都可以一試,美國進口牛肉其實係肥牛嚟嘅,黑豚肉普通豬肉咁啦,豚腩肉就係比較肥嘅豬肉,都唔駛驚成片都係膏好油嘅,鐘意腩肉可以一試。我自己鐘意食肥啲嘅肉,所以都幾鐘意肥牛同豚腩肉,不過就要留肚食其他野唔食得多啦。海鮮盤竟然有鮑魚!有啲surprise。我覺得最值得推薦係黃金螺,非常有鮮味,而且又唔會煮到好韌,食完海鮮盤有再叫多啲食。刺身就我最愛啦,三文魚、劍魚腩嗰啲都好肥美好好食,滿足曬我嘅刺身癮!第一輪有泰式生蝦,之後無嘅。呢度要強烈推薦翻叫大赤蝦,呢度嘅大赤蝦好鮮甜好大隻,諗到都流曬口水,我前後叫咗好多次赤蝦。獨家食法:赤蝦蝦頭仲可以

刺身就我最愛啦,三文魚、劍魚腩嗰啲都好肥美好好食,滿足曬我嘅刺身癮!第一輪有泰式生蝦,之後無嘅。呢度要強烈推薦翻叫大赤蝦,呢度嘅大赤蝦好鮮甜好大隻,諗到都流曬口水,我前後叫咗好多次赤蝦。獨家食法:赤蝦蝦頭仲可以放落去火鍋湯底,最後變咗極鮮甜嘅蝦湯,真係好不得了。

熟食,串燒同炸野都正常水準。

去到甜品我就覺得幾款都唔錯,有brownie,泡芙同紅豆和菓子。雪櫃有香港牌子嘅雪糕,我揾到有港式奶茶味,好高質!唔係超級甜但係有茶味,確實係好啱香港人嘅口味。

埋單兩個人連加一442,呢個質素可以有下次!