2016-07-18 1338 views
為呢餐飯寫人生第一個食評,因為真係唔明師傅點樣可以將咁樣嘅魚生俾客食。叫左生蠔6隻$138,燒牛舌,竹壽司併盤$138,油甘魚刺身。有個小小前菜,幾粒八爪魚,唔夠凍,感覺其實不太好。但無諗過可能係雪櫃唔夠凍。生蠔ok,有少少鞋口,因為2x元一隻,都無咩要求,但求乾淨。燒牛舌幾好食!可惜我唔會再幫襯。油甘魚刺身,無記錯$6x-7x,份量正常,有四五舊,咁都無expect 佢嘅質素係有其他地方食過嘅70元兩片厚切咁,但呢個刺身其實係個樣都唔新鮮,有啲霉嘅色,好似雪櫃唔夠凍一樣咁淋同會pat落黎,一開始都有懷疑,夾左一舊聞一聞,散發住少少霉左壞左嘅肉味,試左一舊,都係有怪味同肉質有啲霉霉。所以最後叫侍應check1check, 我係好易肚屙嘅人,唔新鮮真係唔能夠食落去。佢最後話唔啱食可以收左佢,唔收錢。但係無用喇,點解一間有咁多刺身賣嘅日本餐廳可以唔理刺身嘅質素就拎出黎俾客人食?! 師傅日日對住的魚生,唔會睇唔出佢有啲霉掛?雪櫃唔夠凍咪唔好賣魚生住囉....另外嗰盤竹壽司併盤,因為係最平嗰款?-_- 睇落個樣都係唔太新鮮唔吸引,個色好暗淡,三文魚同魚子最正常,另外有幾款我有聞一聞過,有陣味,

燒牛舌幾好食!可惜我唔會再幫襯。

另外嗰盤竹壽司併盤,因為係最平嗰款?-_- 睇落個樣都係唔太新鮮唔吸引,個色好暗淡,三文魚同魚子最正常,另外有幾款我有聞一聞過,有陣味,已經唔想擺落肚。

可能熱食係好好多,但我無辦法接受佢照樣將睇落已經唔夠凍唔新鮮嘅刺身賣俾人,生肉黎架嘛...
2016-07-13