2022-06-19 346 views
本身諗住食台灣野,點知太遲起身,原本揀好嗰間餐廳落左場,唯有食附近嘅餐廳,就盲舂舂入咗去。入去之前都見到僱客人數算多,應該冇咩事,點知。。。一坐低冇耐就發現店員愛理不理,服務態度唔算差,但係好似做咩都慢半拍咁。我哋叫咗泡菜豚肉飯($88)、低溫叉燒拉麵、明太子八爪魚球($65)。點知店員轉頭過嚟話冇晒叉燒,要轉其仔,但係又比我哋見到佢有其他叉燒製品嘅菜式出場。any 肥,最尾轉咗雞肉白湯拉麵($95)味道尚算可以,湯底杰身,但係偏鹹,食多兩啖之後好想飲水。泡菜豬肉飯味道唔錯,整體出品好過拉麵,溫泉蛋啱啱好,撈埋啲泡菜汁食飯一流。最離譜係呢個餐前小食,我哋嗌咗明太子八爪魚球,嚟到之後都覺得奇奇怪怪,食咗兩粒之後發現完全冇明太子味,原來佢係落漏咗明太子醬成餐飯味道唔算去到好差好差,但價錢同出邊正常拉麵店食嘅差唔多,咁就自然有比較

雞肉白湯拉麵

味道尚算可以,湯底杰身,但係偏鹹,食多兩啖之後好想飲水。

溫泉蛋泡菜豬肉井

明太子八爪魚球