入開元朗都會去呢條街食點心做晚餐,以往食對面,今次試呢間一哥,同對面個間個名好似感覺乾淨企黎,可惜預到中餐廳常見問題,就係個杯洗得唔乾淨,仲有上手乾左既飯粒,沒吹水我地叫左..牛肉球,同出面茶樓差唔多,除左陳皮味香濃d之外,都感覺到多粉溝肉溝出黎燒賣正常,鮮蝦🦐彈牙但蝦味唔夠店內名菜春風得意卷,老實說,而家呢類舖頭,無論港九新界都有呢隻款既腸粉。但整體味道唔錯,面頭蟹籽帶出到下面蝦膠既鮮味,不過翻炸左既油炸鬼有d油膩感椰汁蜂巢糕,乾身左d,但甜味同香味好足,唔錯小籠包,不過不失,望圖都知個皮唔算薄,但係個咸同豐富既肉汁搭救,個肉好鬆口感好!個飯食食下先記得影,呢個飯荷葉味唔重,但蒜味好濃,鐘意食蒜個朋友可叫,鳳爪排骨正常,係落既醬油偏甜,營做鮮甜既感覺最後紫炸薯🍠流心煎堆,表皮好脆,可惜口感太脆少了正宗煎堆既in-un感,甜度好夠。流心係類似鹹蛋黃既感覺四人食平均55,都算抵食!

我地叫左..

燒賣正常,鮮蝦🦐彈牙但蝦味唔夠

椰汁蜂巢糕,乾身左d,但甜味同香味好足,唔錯

四人食平均55,都算抵食!