2017-06-25 303 views
作為台灣人媳婦既地道香港人,對香港所謂的台式食店都沒太大祈望,以為味道似台灣口味,便帶台灣丈夫去試,結果又被炳! 今日嚟開九龍城唱K, 唱完行出嚟搵下午茶食。同行長者話唔食辣嘢,我喜愛的泰式無望。想入清真食牛肉餅,又冇位。行過幾條街見到台灣牛肉牛筋麵,唔辣,啱老人家了吧?叫了幾樣下午茶小食及牛肉麵,分別烤夫,筍,醉雞翼,三樣都好味的。(另水餃冇影,一般而已。)麻醬粉皮,醬料落得太孤寒,再加多少少醬汁更佳。再買外賣牛肉牛筋麵比丈夫,地道台灣人的食後感,湯頭濃味,牛筋都夠淋身,但麵質較硬。我問他似台灣的嗎?他說,都有七成半既,咁都好,唔駛比人炳。😂😂😂
2017-06-24
$50 (Tea)