2018-11-14 376 views
補13/11好耐冇食過西餐,食個湯,主菜,甜品再飲杯咖啡。趁冇乜嘢趕交貨,仲唔食等幾時?樓面得二十個位左右,唔爆位。本人就比較偏向中午要飯,所以多數會簡意大利飯。不過今次呢個要配羊扒。牛扒煮唔好最多過熟乾身,如果本身塊肉靚,味道影響唔大。羊扒煮唔好,係最地獄。食紫不但止,個陣膻味好似火山爆發咁成碟飯都係,想硬食都唔得。但人總是犯賤。先有個湯同多士。湯係粟米忌廉湯。等左大約15分鐘。個飯望落都幾古怪,洋蔥加西蘭花。個汁好似食緊中式嘢咁。飯粒唔太生,中間冇晒白色,但依然係有咬口。羊扒望落都比較熟,只係面層落咗少少胡椒。入口第一啖唔覺好大陣羶味,咬多幾下就開始湧出黎,濃郁但唔過份,亦都好快就散發咗。甜口係兩小舊芒果味嘅蛋糕,極淡芒果味,亦冇朱古力味。我只能形容為一舊甜嘅蛋糕。都幾今人失望。總結: 雖然配撘有啲奇怪,但味道唔錯,甜品有啲失望。價錢可接受範圍內,可以返轉頭再食。
補13/11

好耐冇食過西餐,食個湯,主菜,甜品再飲杯咖啡。

趁冇乜嘢趕交貨,仲唔食等幾時?

樓面得二十個位左右,唔爆位。

本人就比較偏向中午要飯,所以多數會簡意大利飯。
不過今次呢個要配羊扒。

牛扒煮唔好最多過熟乾身,如果本身塊肉靚,味道影響唔大。

但人總是犯賤。

先有個湯同多士。
湯係粟米忌廉湯。

等左大約15分鐘。

個飯望落都幾古怪,洋蔥加西蘭花。
個汁好似食緊中式嘢咁。

飯粒唔太生,中間冇晒白色,但依然係有咬口。

羊扒望落都比較熟,只係面層落咗少少胡椒。

2018-11-13
$90 (Lunch)