約朋友去九龍灣見下面,除左去大商場,平時喜歡去工商區搵食。網上搵到有間西餐加咖啡 好多介紹,係企業廣場,即係megabox對面,食物同咖啡都好吸引 一於去食個brunch。食物選擇多,除了有幾款咖啡,仲有扒類、all day、窩夫、蛋糕等等。而且座位夠多,裝修以英倫古典風格,深色木系設計,加上掛畫十分精緻,最後我地叫了幾款share食,大滿足 😋=煎慢煮西冷配薯條及沙律 $188=身為牛扒控的我地,見到有西冷就必叫,原來今次餐廳用慢煮方式,外表以為會平平無奇,但食落十分有驚喜。首先是牛扒的肉味濃郁,比平時的西冷發揮到牛本身的原汁原味;其次是肉質嫩口,唔會太韌,5成熟的生熟程度控制得好,同時慢煮不怕因高溫流失營養,配菜有香脆的薯條和醋伴沙律菜,令人滿足。=豪華週末早餐 $ 118=食物擺放用心,十分吸引。先有砌成玫瑰花形的煙肉和煙三文魚,大大片又夠香口。牛油果蓉配上多士,滋味又健康。而炒蛋有黑松露調味,炒得滑身又不會油膩,另外有煎雞扒和沙律菜,能夠令營養均衡又夠飽,差點兒食唔晒。=鮮奶咖啡 ( 熱 ) $38=熱latte的杯子和拉花很有誠意,拉花有更鵝圖案,奶泡不算太穩,但食落的確很香

=煎慢煮西冷配薯條及沙律 $188=

=豪華週末早餐 $ 118=

=鮮奶咖啡 ( 熱 ) $38=
熱latte的杯子和拉花很有誠意,拉花有更鵝圖案,奶泡不算太穩,但食落的確很香滑和濃郁豆香,以nutty風味為主,唔會太酸。

=冷壓蘋果汁 $ 28=
以為是普通牌子蘋果汁的樣子,飲落有濃郁蘋果香味,原來是用冷壓處理過,所以更可以保留到水果味道和營養,甜度不高,健康好飲。

=焦糖香蕉窩夫 $78=
除了慢煮牛扒,另一個驚喜就是窩夫,真心入口香脆,內裏軟滑,濃郁的蛋香味,配上燒過的焦糖香蕉片,一起放入口,滿足的口感。

=是日精選蛋糕(芝士蛋糕) $ 32=
今日芝士蛋糕用new york cheese cake種類,食落硬度剛好,芝士味濃郁,唔會太甜。
  • 煎慢煮西冷配薯條及沙律