2019-05-05 176 views
屋企唔俾養貓,唯有出去吸貓啦。以前去過2間貓cafe,啲主人都唔多受溝😂,野食又好一般,衰啲講句同我自己係屋企煮冇咩分別,搞到我對貓cafe好失望。有日朋友話佢去過呢間cafe 覺得好正,話帶我來見識下,真係好治癒!入門口之前有部機要套鞋套,加上有酒精消毒機一定要客人消毒左對手先入得去,即時令我覺得佢地好用心經營。淨係論感覺都feel到佢地係幾咁努力幫主人們keep住個環境衛生,係值得一讚。我地2個人去,有預先book位。個日下午陽光明媚,我地坐窗邊最角落張台,一入到去已經有5-6隻主人等緊我地去吸。🤤用餐時間90分鐘,但啲主人真係好嗲好痴身,坐到落椅佢地都唔會即刻四散晒,仲有隻訓得好林,得意到癲,我地搞左好耐先落到餐😂。叫左個2人套餐,頭盤有餐湯同沙津。是日餐湯係南瓜湯,夠熱夠濃。沙津都幾大碗,夠涼,唔錯。主菜叫左 西班牙黑毛豬肋骨 配薯菜 + 溫泉蛋煙肉野菌 配黃金卡邦尼扁意粉。個ribs佢煮到好淋,好容易入口,一人一舊份量剛剛好;薯菜都俾左好多我地。主人們都好似幾鐘意啲ribs,不斷走上台想食埋一份😂。卡邦尼意粉都好夠飽,醬汁唔會話太少同乾。套餐有埋野飲,但天口熱我地補差價叫左2
屋企唔俾養貓,唯有出去吸貓啦。

叫左個2人套餐,頭盤有餐湯同沙津。

是日餐湯係南瓜湯,夠熱夠濃。
沙津都幾大碗,夠涼,唔錯。
是日餐湯

是日沙津

西班牙黑毛豬肋骨配薯菜

主人們都好似幾鐘意啲ribs,不斷走上台想食埋一份😂。

溫泉蛋煙肉野菌配黃金卡邦尼扁意粉

卡邦尼意粉都好夠飽,醬汁唔會話太少同乾。

套餐有埋野飲,但天口熱我地補差價叫左2杯凍飲:雜梅梳打、洛神紅梅荔枝梳打。

為左吸貓吸得開心啲,建議大家食快少少,咁就多啲時間同主人們玩喇;同埋如果食得慢,係會有貓毛飄左落野食野飲度😂。

唯一美中不足係餐具唔太乾淨,可能有主人行經餐具處,留低左毛同漬,大家食用前最好抹下先。
2019-04-22
$161 (Lunch)