2018-04-01 564 views
復活節假期第2日, 睇書介紹, 下午第一次幫襯 ,等咗20分鐘,入咗去落order 叫咗牛肉撈丁,豬扒撈丁,熱奶茶,熱鴛鴦。 首先感覺地狹窄, 細細張枱都坐滿六個人 ,非常之擠迫,落單時伙記冇乜禮貌,這裹大約有九成半係遊客, 絕大多數是中國遊客 ,落單時,伙記冇乜耐性, 有點呼呼喝喝,甚至乎我們聽到廣東話吋客人, 遊客又不太白地道方言,有D睇唔過眼 , 影響香港形象。 食物方面 : 我相信所有香港嘅茶餐廳都識沖到杯絲襪奶茶,冇乜特別,什麼豬扒/牛扒撈丁, 都是坊間嘅食品, 冇乜特別. 可能遊客唔敢,或不敢去香港其他嘅茶餐廳。最搞笑的, 同檯有位遊客,叫了西多士,侍應都冇畀糖漿 佢,佢就係咁齋食,我都睇唔過眼, 叫佢落糖漿先食。 價錢一啲都唔平, 所以基本上,本地人幫襯一次之後 ,大部份不會回頭。 遊客們,遊客們,雖然嗰度話有50年歷史嘅排擋,好多明星相,發哥 ,蔡瀾相片等..........其實好多香港食市都有他們的相片, 普通一間食肆都可能有他們的相片, 真是不突出,總之毫無驚喜, 以後唔會再幫襯。
叫咗牛肉撈丁,豬扒撈丁,熱奶茶,熱鴛鴦。

首先感覺地狹窄, 細細張枱都坐滿六個人 ,

豬扒撈丁熱奶茶
2018-03-31
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$113 (Tea)
  • 絲襪奶茶