2015-02-24 2989 views
今日同事們開始返工, 經理話請食開年飯, 食Mark One 其實我都係第一次食食西餐通常都會係點餐前俾麵包俾你, 個包比較軟身, 但個牛油好唔得, 好硬, 搽完個麵包扁左點完餐會先上湯俾你, 我就揀左羅宋湯, 個味好濃, 但係飲多兩啖就已經覺得好咸我就點左個北海道帶子配鮮蟹肉西班牙龍蝦汁意大利飯, 個菜賣相幾靚, 兩隻帶子都係未熟, 食落去口感唔好食, 的確食到好多大舊既蟹肉, 好香, 個飯都OK, 可惜, 食到1/3 度就覺得好咸, 個飯都食唔晒, 而我就已經飲左兩杯水另外同事就叫左個韓式雜錦海鮮石頭窩飯, 我就冇食啦, 但聞到都幾香食完杯餐飲同甜品, 甜品係啫哩, 食左一啖冇食, 好勁藥水味同我想像中差遠, 好普通, 100蚊度食個咁既LUNCH我自己就覺得唔值
食西餐通常都會係點餐前俾
麵包
點完餐會先上湯俾你, 我就揀左
羅宋湯, 個味好濃, 但係飲多兩啖就已經覺得好咸
羅宋湯
我就點左個
北海道帶子配鮮蟹肉西班牙龍蝦汁意大利飯
另外同事就叫左個
韓式雜錦海鮮石頭窩飯, 我就冇食啦, 但聞到都幾香
韓式雜錦海鮮石頭窩飯
食完杯餐飲同甜品, 甜品
啫哩, 食左一啖冇食, 好勁藥水味
啫哩
2015-02-24
$100 (Lunch)