跳入呢間喺時尚步行街嘅蛋糕鋪,最先引吓我目嘅係佢哋嘅草莓西瓜蛋糕,望落真係靚到冇朋友啊!👀 每一塊蛋糕都係好似藝術品咁,層層疊嘅細節處理得非常細膩。講開蛋糕,我揀咗佢哋招牌款,真係一啖下去,脆脆嘅杏仁蛋白霜底層加上草莓嘅鮮甜,再遇上清清嘅西瓜汁液,一啖嘅感覺真係齋呀~層次分明得嚟又唔太甜膩。第一咬落去嘅時候,突然感受到喺喉嚨盡頭,有股微妙嘅玫瑰花香,咋啱晒要夏日清新嘅感覺。玫瑰花瓣同開心果碎嘅配搭,唔止賞心悅目,仲提升咗整體嘅味道層次感。食玩嗰刻,鼓掌都要拍幾下,呢款蛋糕教人一試難忘!👏係噏啲啦,呢個價錢在貴嘅范圍,但味道同視覺享受真係一試難忘。無論你係喺邊個角落唔期而遇佢,都識得佢零嗱嗱嘅質素!下次同屋企人或朋友聚舊時,都會諗起佢嘅。呢款蛋糕,真係食得出心機同匠心!是但搵個理由,都得嘅,試吓咪知有幾嘢喇!🍰