Hiring
$55-$80
Hourly
$16,300-$19,500
Monthly
吃茶三千 📍旺角上海街618號地下G04D號舖📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━台灣過江龍奶茶鋪唔少 不過我覺得吃茶三千算係有自己嘅特色 注重茶香亦偏清新風 可以自行選擇茶種 調味同配料 亦都可以跟佢嘅推介😌不過定價偏高且杯都唔大 配料含量亦偏少 性價比就唔算高🧐 我自己就幫襯過佢尖沙咀同旺角分店━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🧋慢熟濃芋鮮奶茶(輕盈少冰) $42 (圖1-3) ▶︎ 鳳眉紅茶+香醇鮮奶+慢熟小芋圓▶︎ 怪我冇睇清楚配料 原本以為會飲到芋泥同好濃芋頭味 但點知就係奶茶加芋圓🤯▶︎ 鳳眉紅茶茶味唔重 會覺得鮮奶味比較突出 而芋圓有啲失望 有硬粒之餘會有渣感 亦都偏軟唔夠煙韌😰好味指數:●●○○○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍍鳳梨蜜冰茶(輕盈少冰) $42 (圖4-5)▶︎ 鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉菓子▶︎ 呢杯好飲好多! 茶底清爽 搭上百花香蜜就有自然嘅清香 個人覺得輕盈嘅甜度啱啱好▶︎ 入面仲有鳳梨粒同纖玉菓子 本人尤其鐘意纖玉果子嘅硬硬咬口 口
吃茶三千
📍旺角上海街618號地下G04D號舖
📍尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT264號舖
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🧋慢熟濃芋鮮奶茶(輕盈少冰) $42 (圖1-3)
▶︎ 鳳眉紅茶+香醇鮮奶+慢熟小芋圓
好味指數:●●○○○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🍍鳳梨蜜冰茶(輕盈少冰) $42 (圖4-5)
▶︎ 鳳梨湯+水仙桂花+百花香蜜+纖玉菓子
▶︎ 入面仲有鳳梨粒同纖玉菓子 本人尤其鐘意纖玉果子嘅硬硬咬口 口感非常之豐富 配料分量幾多👌🏻
鳳梨蜜冰茶

好味指數:●●●●○
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🧋國王珍珠奶茶 (輕盈少冰) $36 (圖6-7)
▶︎ 鳳眉紅茶+皇家厚奶+國王珍珠
▶︎ 比起慢熟濃芋鮮奶茶 呢杯嘅茶味好似更加出 同奶味好balance 同樣認為甜度輕盈就啱啱好
▶︎ 值得一提係嗰日嘅珍珠發揮非常好 軟糯得嚟彈牙 唔會有硬芯 仲有淡淡嘅黑糖味 有啲驚艷 不過覺得珍珠嘅量可以多返啲🥲
好味指數:●●●●◐
國王珍珠奶茶

快樂指數😋: ⑧①/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌘🌑🌑
環境: N/A
服務分: N/A
再訪意願: ❤️❤️❤️❤️🤍
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
每日提醒👉🏻: 珍珠口感真係睇運又睇分店 有朋友試過又發現內芯偏硬 品牌嘅品控都好重要㗎🥲
TakeAway
鳳梨蜜冰茶