台灣快餐素來都好受香港人歡迎,一嚟口味方便接近,而且味道比較濃。今日就同朋友去食呢間出名嘅台式快餐 - 鐵牛。其實今次都唔係第一次去食,不過中午依然係排滿等候嘅客人。點餐程序係剔紙然後俾錢,食物好快就會送到你指定嘅檯面。🇹🇼今日就叫咗一個鹽酥雞套餐,再加配珍珠奶茶。成個套餐除咗主菜鹽酥雞,亦有三碟小配菜同埋鹵肉飯。先講鹽酥雞,其實都炸得幾酥脆,可惜鹽味唔算足,同埋雞肉肉質比較似雞胸位,油脂唔太夠。反而三碟小配菜係比較出色,用嚟做飯嘅佐料係一流。鹵肉飯亦都比較平淡,汁唔夠而肉唔夠肥。除咗鹽酥雞套餐,朋友叫咗個紅燒牛腩餐,賣相非常好之餘,根據佢嘅形容味道亦非常好!整體我認為質素當然未稱得上上佳,但係論速度服務,都可算係中上嘅。不過聽講佢嘅牛肉麵先係主打,亦素有好評,有興麵絕對可以一試!味道 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️性價比 ⭐️⭐️⭐️

鹽酥雞套餐

反而三碟小配菜係比較出色,用嚟做飯嘅佐料係一流。

鹵肉飯亦都比較平淡,汁唔夠而肉唔夠肥。

紅燒牛肉飯套餐

味道 ⭐️⭐️⭐️