2020-05-20 90 views
終於食到呢間日日排長龍嘅燈籠滷味喇🏮,原來有上下兩層,但係都仲係咁多人排隊,勁👨‍👩‍👦‍👦👨‍👩‍👧‍👧👨‍👩‍👧‍👦.佢係車仔麵形式,自己揀牆揀餸,menu有幾款⭐️⭐️左嘅推介食物,我都有跟住叫🤗.我地兩碗麵嘅配搭分別叫左1️⃣豬腱肉杏鮑菇鴨血大豆皮冬粉同2️⃣大腸白蘿蔔甜不辣王子麵,兩款都冇湯底,不過冬粉索哂啲汁,王子麵就比較乾身啲,各有不同,特別推介甜不辣,好煙韌,真係食台灣野先有架👍🏻.小食叫左香炸花枝丸拼貢丸,雖然係炸,但係一啲都唔熱氣,外脆,入面就juicy,幫碗麵加餸😋.飲品叫左黑糖珍珠奶綠🥤,珍珠超煙韌,有好香嘅綠茶味🍵,冬瓜茶我唔記得叫少甜,我就覺得偏甜左啲🤏🏻.最後叫左綜合芋圓,入面有芋圖、紅豆同珍珠,呢碗芋圓係冰凍架🥶,入面放左冰,同平時食開熱嘅唔同,囉哂夏天食👍🏻