2021-02-20 254 views
觀塘呢邊好多工業大廈,樓上有好多好嘢食咖,今次就搵咗工業大廈嘅樓上台灣菜試下。我哋叫咗一個椒鹽排骨肉燥飯,鹹酥雞肉燥乾拌麵,香酥腐皮蝦仁卷,甘梅蕃薯條,豆漿紅茶同豆漿綠茶。椒鹽排骨炸得十分香脆,咬落去肉質非常實淨,肉燥飯都好夠味,配埋呢度嘅秘製酸菜,送飯一流,滷水蛋都滷得非常入味!另一個鹹酥雞肉亦都炸得好脆,肉質嫩,咬落去好多肉汁,重口味配清淡嘅拌麵,一濃一淡啱啱好。小食都好出色,好有台灣風味,呢個香酥腐皮蝦仁卷,入邊用咗蝦膠,非常彈牙,加上仲有馬蹄,有啲爽脆嘅口感,正。不過我都係鍾意另一個番薯條多啲,首先用咗甜薯,就咁食落肚都已經甜甜地,好夠味,好開胃,如果加埋甘梅粉,鹹鹹地吊下味,又係另一種風味,唔使5分鐘已經食晒啦。呢度夠晒隱蔽,朋友一齊嚟坐低傾吓計,支持下同路人💛💛都係一個好好嘅選擇嚟㗎😚。