2020-06-28 4366 views
同朋友約食飯嗰陣發現大家都不約而同bookmark咗呢間餐廳,所以好快決定會約去老掌櫃,原本想去荃灣果間分店因為果頭多啲嘢行,但係荃灣嗰間評價太參差所以都係去返大角咀總店~好彩一早book左,因為都幾多人等位。。。但明明都早左成個禮拜book,竟然可以係我去到果陣咁啱近門口位置有一台客人走佢先即刻執俾我叫我地坐呢張, 忍唔住問咗佢一句“咁我book枱嚟做咩?!” 環境勁嘈。。。枱與枱之間非常逼,左邊右邊果檯嘅人既對話內容聽得一清二楚👎👎我哋叫咗乾扁四季豆, 豆腐粉條燒帶魚同埋蔥爆羊肉~乾扁四季豆整得唔錯,幾乾身,無渣,menu寫住有一粒辣椒但係完全食唔到辣味,其實係偏鹹但唔麻同唔太香~豆腐粉條燒帶魚既汁極似茶餐廳嘅薑蔥斑腩煲,豆腐同魚水準正常,粉條索晒啲汁都ok蔥爆羊肉冇我想像中咁有鑊氣,羊味唔太重,但都幾韌,其實一般雖然今次體驗麻麻,但menu上仲有好多我想試嘅菜式,所以可能都仲係有機會再黎既
好彩一早book左,因為都幾多人等位。。。
我哋叫咗乾扁四季豆, 豆腐粉條燒帶魚同埋蔥爆羊肉~
乾扁四季豆

豆腐粉條燒帶魚

蔥爆羊肉

蔥爆羊肉冇我想像中咁有鑊氣,羊味唔太重,但都幾韌,其實一般
2020-06-26
乾扁四季豆