2020-06-09 1094 views
疫情期間, 減少外出用膳, 決定叫係屋企附近餐廳外賣。睇餐牌見到有BAGEL 立刻心心眼, 因為我好鍾意食BAGEL, 但香港唔多地方有得賣。我ORDER 左個SMOKED SALMON BAGEL 同朱古力流心MUFFIN。SMOKED SALMON BAGEL配沙津, 沙律份量都OK, 都新鮮既。但BAGEL就大為失望。入面既CREAM CHEESE 太少, 令到個BAGEL 有D乾。SMOKED SALMON 正常。但整體都係麻麻, 賣$75我覺得OVERPRICED.反而朱古力流心MUFFIN有驚喜。夠熱, 入面朱古力流心好食, 而MUFFIN 都有朱古力粒, 食落啖啖都充滿濃厚朱古力味。而MUFFIN, 朱古力粒同入面既流心就形成3種唔同朱古力味同質感, 非常好食!!
疫情期間, 減少外出用膳, 決定叫係屋企附近餐廳外賣。

SMOKED SALMON BAGEL
2020-05-17
TakeAway
$100 (Lunch)