2019-07-11 95 views
成日見到有茶狼呢間店舖,今次終於有機會入去買返杯試下了!一見個餐牌,咦點解啲飲品又係主打水果茶、奶蓋茶、同珍珠奶茶嘅。同好多其他同類型嘅飲料店都係賣非常相類同嘅飲品。既然之前試過喜茶,咁不如今次都叫返隻水果沙冰X芝士奶蓋做個比較先!今次點咗隻叫藍莓士多茉莉奶蓋茶,即係藍莓混士多啤梨再用茉莉花茶做個底打成沙冰,然後係面加層芝士奶蓋。一飲都有好多果肉,個芝士奶蓋都幾香,雖然啲味唔及喜茶嘅濃,但都唔錯,感覺好似無咁滯!建議下次飲時有得揀都揀少啲冰。少啲冰感覺飲嘅時候可以飲到多啲果汁同果肉,岩返我個人口味!
藍莓士多茉莉奶蓋茶
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$42 (Tea)
藍莓士多茉莉奶蓋茶