Happy Friday 食好D是常識吧!今晚同男朋友仔黎左間朋友介紹幾抵食既懷石懷理食全日返工都滿懷待既心位置係金鐘, 好方便我地兩個收工一支箭咁去前菜兩款分別係玉子燒同凍豆腐, D個有一硬一軟既組合, 玉子燒佢整得好實淨, 蛋味好濃, 幾好食, 凍豆腐就林林地, 幾有豆味胡蔴沙律D個份量都幾多下, 胡蔴沙律都係咁上下味刺身三款睇個色已經知對路, 夠新鮮, 中拖羅超正, 冇渣, 油甘香正到, 香港食到D個質素真係無敵, 而帶子超厚肉, 鮮甜, 仲有既油甘魚魚味重, 正到呢海鮮茶壺湯入面係用昆布加海鮮煮成, D個好有置身日本既感覺, 昆布+海鮮好甜, 冇味精, 好好飲黑松露銀雪魚南瓜好甜, 個銀雪魚嫩滑, 加埋黑松露提升左個鮮味, 個汁我當湯咁飲黑松露大虎蝦隻虎蝦真係好大隻, 好彈牙, 而且放D芝士同黑松露, 令隻蝦既蝦味更出黑松露茶碗蒸個蛋味好香, 蒸既時間岩岩好, 好嫩滑, 黑松露放埋落去令個蛋更香天婦羅淨係上茶個碟都已經值回票價啦, 全部天婦羅都即叫即炸, 好香口, 而我最LIKE軟殼蟹, 超好食刺身飯個刺身飲超刺身, 而且都係好新鮮, 而且有我之前食過最鐘意食既中拖羅, 個油甘
Happy Friday 食好D是常識吧!
今晚同男朋友仔黎左間朋友介紹幾抵食既懷石懷理食
全日返工都滿懷待既心

位置係金鐘, 好方便我地兩個收工一支箭咁去

前菜兩款
, 凍豆腐就林林地, 幾有豆味

胡蔴沙律

D個份量都幾多下, 胡蔴沙律都係咁上下味

刺身三款
, 而帶子超厚肉, 鮮甜, 仲有既油甘魚魚味重, 正到呢

海鮮茶壺湯

黑松露銀雪魚

黑松露大虎蝦

黑松露茶碗蒸

天婦羅

刺身
刺身飲超刺身, 而且都係好新鮮, 而且有我之前食過最鐘意食既中拖羅, 個油甘香令個飯更香, 諗起都想再食多碗

甜品
係荔枝味既雪糕, 畫上完美的句號

依架六週年紀念做緊88折, 包埋加一先係$527, 有10樣野食, 樣樣都幾高質素, 我覺得性價高都幾高, 得閒會再黎試其他餐
2017-10-13
$263.5 (Dinner)
  • 黑松露懷石料理