2012-11-29 122 views
其實幾怕去主題餐廳,因為多數都係樣靚但食物水準唔掂,所以無乜信心。但見呢度好評咁多,而且都開業咗咁耐,應該不錯才捱得住吧。一去到門口,已見到大大個Charlie Brown好醒目咁企係度招呼我喇,令人易搵。入到去都有好多公仔。餅櫃可愛吸引。薑汁芝士餅一入口已食得出濃濃薑味同芝士味!不錯!兩者味道平衡到,無話邊個搶味。餅底都不錯,但芝士質感好結實,食完有點濟。燕麥豆奶咖啡雖然貴為cafe,但咖啡唔掂。無乜咖啡味。下次可能order返普通款睇吓會否好啲。白咖啡香蕉Mousse Cake白咖啡味嘅mousse入面有啲香蕉蓉,幾新鮮嘅組合。mousse質感順滑,無芝士餅咁實。幾好。南瓜大王南瓜好突出味嘅cheese ckae,啱晒我嘅心水(鐘意南瓜又鐘意芝士);但同樣有問題,就係芝士質感太實,食完好濟,濟到上心口。總括黎講,呢度嘅芝士餅雖然芝味十足,但食完真係好濟,幾乎食唔落下一餐(諗起都怕~),所以我嘅Best choice會係Mousse Cake。我建議想食Cheese Cake嘅話搵多幾個人一齊share會好啲。仲有一點值得一提,就係呢度嘅服務好好。店員親切有禮,即使我不斷要添水都好樂
但見呢度好評咁多,而且都開業咗咁耐,應該不錯才捱得住吧。
入到去都有好多公仔。
餅櫃可愛吸引。

薑汁芝士餅
餅底都不錯,但芝士質感好結實,食完有點濟。

燕麥豆奶咖啡
燕麥豆奶咖啡
雖然貴為cafe,但咖啡唔掂。無乜咖啡味。
下次可能order返普通款睇吓會否好啲。

白咖啡香蕉Mousse Cake
白咖啡香蕉mousse cake
白咖啡味嘅mousse入面有啲香蕉蓉,幾新鮮嘅組合。
mousse質感順滑,無芝士餅咁實。
幾好。

南瓜大王
但同樣有問題,就係芝士質感太實,食完好濟,濟到上心口。

所以我嘅Best choice會係Mousse Cake。

仲有一點值得一提,就係呢度嘅服務好好。
店員親切有禮,即使我不斷要添水都好樂意。

除咗太濟膩,基本上都係愉快嘅一餐。
期待下次試正餐。
白咖啡香蕉mousse cake