大甲芋頭鮮奶 $35 🥛🍠連主打水果茶既一芳前排都推出左芋頭鮮奶啦 仲要標榜用大甲芋頭整!作為芋頭控既小編梗係要即刻去試啦😝_其實本身對呢杯芋頭鮮奶冇乜expectation 因為一芳始終唔係做開呢範 但估唔到呢個有的驚喜呢!一攞到手 嘩!芋泥份量慷慨到‼️‼️差唔多成半杯都係芋泥呢😻 將佢同d奶撈埋 然後一飲...🤩🤩🤩 芋頭味意想不到地濃郁呢‼️‼️‼️ 而且同奶味平衡得唔錯~店員話芋泥本身帶甜 所以建議無糖~ 不過即使係無糖 小編都係覺得有啲偏甜🙈🙈 但還可接受 同埋幸好芋泥味道唔人工同埋幾濃郁 所以小編收貨😚 至於口感呢 芋泥入面藏有超多顆粒 多到有時會塞住條飲管😂 所以口感特別豐富!不過稍嫌啲顆粒硬左啲 如果可以熬得再綿身些少一定仲正!_雖然個人覺得都係milksha既芋頭奶勝出😛 但一芳勝在分店夠多 得閒經過買杯過下口癮都好開心好滿足🥰🥰🥰
大甲芋頭鮮奶 $35 🥛🍠

_