2019-08-20 391 views
中學時代同同學幫襯過,有排聽聞會結業都想約朋友再食,點知一拖就拖到開返業都未食過。最後帶咗其他人試下,順便重溫冰廳味道。不過今次其實有點失望,雖然有份量夠大呢個噱頭,但味道似乎遜色不少。-火腿小奄列一如既往好足料,雞蛋係厚身,火腿絲份量都好滿。但唔知點解帶唔出食物香味,雞蛋口感較老,唔夠滑嫩,火腿亦唔夠鹹香。-鮮牛蛋三文治(烘底)雞蛋都係厚身,但味道唔夠香。三文治如果可以搽多少少牛油會更香。鹹牛肉嘅鹹度適中,但稍嫌同雞蛋個比例唔平衡。-鳳凰奶糊同行個位貪得意見到有食評講鳳凰奶糊,佢又心思思想試就叫咗,但我只係試咗少少。唔知點解呢碗野要等好耐,雖然我地唔太趕,但由於太耐驚漏單都催咗幾次。份量好大,完全唔係普通中式糖水份量,個碗同食粉麵個啲差唔多。佢中間有隻生蛋黃,撈埋一齊食個有啲怪,口感似無乜糖嘅吉士,淡而稠身。話要試個位都係食咗少少就食唔落,因為好容易膩同令人飽滯。
最後帶咗其他人試下,順便重溫冰廳味道。

-火腿小奄列
一如既往好足料,雞蛋係厚身,火腿絲份量都好滿。
火腿小奄列

-鮮牛蛋三文治(烘底)
雞蛋都係厚身,但味道唔夠香。
三文治如果可以搽多少少牛油會更香。
鹹牛肉嘅鹹度適中,但稍嫌同雞蛋個比例唔平衡。
鮮牛蛋三文治

-鳳凰奶糊

話要試個位都係食咗少少就食唔落,因為好容易膩同令人飽滯。
2019-05-06
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)