紫蕃薯
🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️只此一次,唔會再上堂
紫蕃薯
Level 2
2019-12-27
Follow

🙅🏻‍♀️只此一次,唔會再上堂🙅🏻‍♀️ 😒我地要比其他人知呢間嘢真係唔好節日去 免費送比我食都唔會再去。👉🏻我早三個星期就訂咗枱想喺聖誕節試吓,訂枱時打電話📲去問24/12晚除咗節日餐牌之外,仲有冇平時嗰啲嘢叫例如甜品,小食呀,接電話📲嗰個女仔話有,好啦,22/12有人打電話來確認booking,我好小心又問:「24/12晚除咗節日餐牌之外,仲有冇平時嗰啲嘢叫例如甜品,小食..」餐廳話:「有!」一心想去食好西,我同男朋友去到 佢哋話今晚只會出聖誕特別晚餐,無問題吖,我地叫左兩個聖誕晚餐,想加一份炸薯條,一份心太軟甜品,再叫多一個前菜。🔥🔥🔥問題來了!🔥🔥🔥 佢哋話冇平時嗰啲嘢叫,冇薯條,冇心太軟,冇得額外叫任何野。我有同佢講我之前電話問過話有喎,點解兩日前唔係咁講?我們叫左一人一份聖誕歺又唔可以叫多啲野食,我地又唔係唔比錢,又唔係改套歺內嘅嘢😔😔😔當時只係個一叫sorry,原因聖誕節冇得叫其他嘢。我勁嬲話:「如果係咁點解訂檯,確認訂枱唔講,要嚟到先知,如果係就洗鬼嚟食!」咁佢就話:「好吖,我地同你落心太軟」 🤬🤬🤬差不多食完時見到廚房出只少左10個炸薯條,明明聖誕餐牌冇跟薯條 😭😭不過我哋已經唔想再講,想快啲走 最後連埋單都可以俾錯隔離枱張單 🙄🙄ps: 原來喺openrice訂枱有一份薯條送,不過我哋冇 🥩冇意粉/跟,只有兩粒蕃茄,幾條秋葵 唔可以加錢配意粉🍝千層麵好細份,可以比小朋友食。
乜依間野咁架,個餐食物又咁少~~我吾會黎試囉~~
2020-01-06
Ratings