2018-03-14 1094 views
因為Restaurant week 嘅關係,有特別嘅menu就同同事去試下新餐廳。係上網睇過Menu好吸引, 198有日本和牛又有雞同蝦嘅串燒,就諗住一定係正嘢啦。先由頭盤嘅酸菜講起又好,酸菜有係蓮藕,好特別不過我本身食開酸既都覺得太酸。跟住個沙律又真係幾難食。係薯仔同唔知咩。利申 本身我係一個劣食者!除非間野好好食 或超級難食之外,基本上我對d餐廳都係無乜評價。我諗我自己著重性價比。既然開左個戶口一直都做CD room, 就開始打下食評黎令到d人揀餐廳時多個選擇啦。Sidetracked一輪,講番個main course 先,係四款串燒 (和牛、蝦🦐、腸仔同雞)插係碗飯度。講真佢上菜嘅時候我個心真係離左你,大佬而家拜神咩,係碗飯度插四支香,真係撞鬼。碗飯好似加左d 香油,有d似海南雞飯。和牛串係好食既,牛脂夠厚係juicy既,蝦串就太乾,雞就同街邊既串燒店有分別不大(即係每串16蚊個d),個腸就咸咸地送飯一流👍🏻👍🏻個湯就不知所謂,只見d到菇同金菇....同得個咸字。甜點係一個批。甜甜地幾好食。不過冇影相。買咗單之後,佢話有咖啡送,杯咖啡係雀巢嘅即磨咖啡☕️,味道都係一般般。Menu

跟住個沙律又真係幾難食。係薯仔同唔知咩。

利申 本身我係一個劣食者!
除非間野好好食 或超級難食之外,
基本上我對d餐廳都係無乜評價。
我諗我自己著重性價比。

個湯就不知所謂,只見d到菇同金菇....同得個咸字。

Menu 包一杯fresh juice,我要左西柚汁,係好飲既,而且真係鮮榨🍹。

總言之,如果唔係restaurant week,
我應該係唔會食lunch/dinner。
不過我曾經黎過似happy hour,佢既snack係好okay架。
Restaurant  week  -  menu
$216 (Lunch)