2020-10-13 257 views
深水埗區不嬲多美食,呢間位於黃金商場附近,門面好shape醒,望過吓價錢又唔貴,就入嚟解決晚餐!餐廳內外裝修都幾有特色,不過座位就偏窄少少。食物選擇雖然得兩面餐牌,但係選擇都唔少,最緊要係價錢唔貴,叫多幾樣嘢食都唔會覺得心痛!胚芽奶茶 $21 揀咗少甜,唔錯,真係有係台灣夜市飲嘅奶茶味道古法滷水大雞腿乾拌麵 $55 配咗麻辣醬,果然冇對唔住佢個名,真係大雞腿一隻,由於大雞腿都容易有醃唔到入味嘅問題,呢度呢個問題唔算大,肉嘅味道都OK,配搭麻辣味嘅乾拌麵,食慾大增。招牌紅燒牛肉湯麵 $59 食得台灣野,又點可以唔食紅燒牛肉麵?份量適中,配料有蘿蔔、牛展,牛展己有咬口,部份位置大少少筋,蘿蔔索到湯汁,$59收貨!蚵仔煎 $46 至於呢款就有少少失望,外層好厚及黏稠,口感較遜,入面蠔仔不多。

餐廳內外

裝修都幾有特色,不過座位就偏窄少少。

食物選擇

胚芽奶茶 $21
胚芽奶茶

揀咗少甜,唔錯,真係有係台灣夜市飲嘅奶茶味道

古法滷水大雞腿乾拌麵 $55
古法滷水大雞腿乾拌麵