2018-12-28 1959 views
十二月天氣凍梗係要打邊爐暖曬,就決定去鮮入圍煮踩踩點。非常有名的特色打邊爐店。之前做過下功課,好似要前半個月預定。我早一個星期先約到朋友 open rice只有晚上10點半以後的位。乾脆夜晚去碰碰運。八點幾去到,點知去到冇咩人等,正啊最唔鐘意等。前台留了電話,坐左一陣,大概20分鐘就有位了。海鮮種類很豐富,海鮮池現點,直接講枱號就可以。叫左份招牌花膠雞半份,花膠不少,還有半只雞。開鍋先飲湯。湯很鮮甜,濃郁,幾有營養的FEEL。雞肉軟嫩,花膠彈軟。兩個人來一鍋唔係好大食基本上都半個肚用左。湯喝差不多了加湯開涮,佢用加湯的大紅暖壺Old School呀有Feel~。手切安格斯牛肉,量不小,厚度合適,味道相當好。肉肉肉脆皖魚片,煮片刻就出鍋,真的很脆嫩。巨型皮皮蝦和大花竹蝦,個頭夠大。都很新鮮,上桌還是會yuk的。不穿係竹籤度一定會跳舞~整體來講食材真係幾唔錯讚
十二月天氣凍梗係要打邊爐暖曬,就決定去鮮入圍煮踩踩點。

海鮮種類很豐富,海鮮池現點,直接講枱號就可以。

叫左份招牌花膠雞半份,花膠不少,還有半只雞。
開鍋先飲湯。湯很鮮甜,濃郁,幾有營養的FEEL。
雞肉軟嫩,花膠彈軟。
兩個人來一鍋唔係好大食基本上都半個肚用左。

手切安格斯牛肉,量不小,厚度合適,味道相當好。
肉肉肉

脆皖魚片,煮片刻就出鍋,真的很脆嫩。

巨型皮皮蝦和大花竹蝦,個頭夠大。
都很新鮮,上桌還是會yuk的。
不穿係竹籤度一定會跳舞~

整體來講食材真係幾唔錯讚
2018-12-03