2019-10-22 828 views
同閨蜜二人密斟,去咗荔枝角呢間cafe食下午茶。 餐廳裝修簡潔,見有好多三五知己黎食嘢。雖然佢有下午茶餐,但結果我地都係散嗌。炸薯條($68)夠粗又夠脆,分量都算大。配韓國辣沙律醬,茄汁同黑松露沙律醬。韓國辣醬只係微辣,同薯條好夾,但係嫌黑松露沙律醬唔夠黑松露味。日式照燒鰻魚牛油果千島汁薄餅($208)除咗鰻魚同牛油果,仲有火箭菜,車厘茄,小蘿蔔片同柴魚片,夠足料,口感同味道豐富。千島汁有少少辣,好惹味。熱紫薯牛奶($42)有個靚靚拉花,紫薯味同牛奶平衡得幾好,而且唔會太甜,算中上質素。凍紫薯牛奶($48)朋友嘅凍紫薯牛奶姍姍來遲,而且加咗冰之後會變淡,推介熱紫薯牛奶。

炸薯條($68)

日式照燒鰻魚牛油果千島汁薄餅($208)

熱紫薯牛奶($42)

凍紫薯牛奶($48)