2023-06-20
大家去開雅蘭除咗牛角 知唔知仲有間樂天呢🤓去到先發現顧客普遍年齡層較高 男女老幼都有 平日晚市都幾乎座無虛席 座位夠哂闊敞 啱哂眾樂樂😎今次終於到我帶屋企人食!最signature一定係佢嗰8色小籠包 無走寶🥟。。。🦔👉特色皇朝小籠包 · 八色 $142/8粒唔好睇佢八隻顏色咁造作咁🥴話係由天然食材提煉而成架 枱上仲有張飲食說明教你由中間原味食起▶️再試味道無咁濃嘅糟溜絲瓜▶️順時針食埋鵝肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香、川味 每款都多汁足肉餡最好趁熱食😚黑松露味又真係睇落+食落都係嗰陣味 川味亦唔會辣得嗆喉👍🏿唔太伏 幾有趣嘅體驗。。。🦔👉雪魚黃魚煨麵 $98咁多款麵大家可能唔會揀中佢😜但呢款出奇地好食!黃魚非常滑溜 大小剛好又無骨 份量幾足 係麵條比較腍身 唔知係咪煨麵特色呢kekee 湯底多點鮮味會更昇華👍小妹禁不住加咗點辣椒油刺激下味蕾hehee。。。🦔👉上海炒年糕 $93點炒年糕係我地食上海菜嘅必點菜式呢😆年糕相當煙韌呀 老媽子就食得吃力點🤣可能軟糯啲會啱老一輩多啲 但同娃娃菜、肉絲嘅比倒幾平均 炒到收哂水相當惹味 個人係幾鍾意呢啲重口味菜式🤭。。。🦔👉蘿蔔絲酥餅 $48/3粒小妹實
👉特色皇朝小籠包 · 八色 $142/8粒
👉雪魚黃魚煨麵 $98
👉上海炒年糕 $93
👉蘿蔔絲酥餅 $48/3粒
小妹實在太想食嘅蘿蔔酥😆新鮮熱辣咁上 咬落無誤係鮮甜嘅蘿蔔絲🤤