2019-01-16
又到食大閘蟹季節,淨食大閘蟹又有點單調,咁岩朋友介紹1間有大閘蟹又有放題既餐廳,同時又可以約埋三五知己吹水聚聚。放題大家都無亂叫架,因為我真係唔想浪費,「咪做大嘥鬼」理念好正確,所以食淨、太浪費係要收費。先黎緊係大閘蟹啦!甘香濃郁既蟹膏,一打開蟹蓋,就已經滲透出黎,鮮艷既金黃色透露出陣陣油香,肉質鮮甜味道加上蟹膏,令人齒頰留香男朋友仲好好幫我括晒d蟹肉出黎各種刺身應有盡有,象拔蚌鮮甜爽口,油甘魚油香清爽,北寄貝脆身彈牙,甜蝦甘甜幼滑,八爪魚更加嫩身,一啲都唔會韌亦都有壽司order,每件壽司都係一口份量,岩哂可以多試其他款式呢到既燒烤比較特別,會事先放牛油紙,令肉類無咁容易黏住,令鐵板起焦而影響其他燒烤味道牛柳粒嫩滑無渣,粒粒都鬆軟牛舌片脆口彈牙,牛肉味濃郁大蝦爽口彈牙,蝦頭仲隱藏左蝦膏馬刀貝又大隻,又肥美,鮮甜十足泰式生蝦就遜色咗啲,蝦既質地唔夠爽超多甜品,而且味道清甜,唔會過甜,不過令我卻步既榴槤甜品有成4、5個飲物櫃, 有果汁、汽水、椰汁、酒精飲品,任君選擇仲有多款雪糕雪條添食到捧住個肚走, 一餐放題可以滿足到個願望
先黎緊係大閘蟹啦!
肉質鮮甜味道加上蟹膏,令人齒頰留香
男朋友仲好好幫我括晒d蟹肉出黎
牛柳粒嫩滑無渣,粒粒都鬆軟
牛舌片脆口彈牙,牛肉味濃郁
大蝦爽口彈牙,蝦頭仲隱藏左蝦膏
馬刀貝又大隻,又肥美,鮮甜十足
泰式生蝦就遜色咗啲,蝦既質地唔夠爽
超多甜品,而且味道清甜,唔會過甜,不過令我卻步既榴槤甜品
仲有多款雪糕雪條添
食到捧住個肚走, 一餐放題可以滿足到個願望