堪稱“老虎堂”最大勁敵既“吉龍糖”都係香港開左啦(一直睇錯叫古龍糖)又係一間我想試好耐既黑糖珍奶店,基本上依家愈開愈多,真係唔洗去台灣都飲到哂台灣人氣店既黑糖珍奶,標榜用1646年既日本黑糖同每日人手炒,一試真假!店舖環境都係細細間,香港10間台飲店9間都係得丁屎咁大間,但條隊就橫跨幾個舖位,今日黎未有人龍,未知係因為啲人未知開左,定係我誇張左以為佢係人龍店?餐牌以同類產品黑糖珍奶店黎講,選擇比較少,真係得黑糖野飲,其他茶類都冇,可能想專攻一樣野先?黑糖珍珠厚奶/鮮奶 $30(試業期間買一送一)唔洗問,又係用4.3明治牛奶,但杯杯個樣都唔同,見到10杯都有1,2杯有明顯黑糖掛紋杯,我呢杯就梗係冇啦攪拌好之後飲,奶味濃厚因為係4.3明治奶,而黑糖珍珠味道好淡好淡,近乎冇😥,不過咬口十分夠,好Q彈煙韌,如果佢做到黑糖味會好高分。至於鮮奶,分別只係在於少左奶蓋層,其他野都一樣,同黑糖珍珠厚奶同一問題,冇左奶蓋層就淡奶味同冇咁濃密既口感。有優惠每人$15杯又係一間令我失望既店,次次都抱太大期望,究竟有邊一間真係可以做到厚奶同黑糖珍珠平衡?聽到店員講黎緊仲會開多間係銅鑼灣,希望改善下,或者我係太

店舖環境

餐牌

黑糖珍珠厚奶/鮮奶 $30(試業期間買一送一)

黑糖珍珠厚奶/鮮奶
黑糖珍珠厚奶/鮮奶

有優惠每人$15杯

又係一間令我失望既店,次次都抱太大期望,究竟有邊一間真係可以做到厚奶同黑糖珍珠平衡?聽到店員講黎緊仲會開多間係銅鑼灣,希望改善下,或者我係太早黎飲,個配方未係最好,黑糖珍珠既黑糖味有返,就可以大加分。
2018-11-05
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)