韓屋

Hanook Korean Restaurant
宜家仲未有得去旅行 又好想食韓國野🇰🇷見好耐冇去過韓國街 見到呢間好多人食就試下佢啦😋舖頭唔算太大,不過都好多人食,好快就full左,要排一陣隊 。🔸雪濃湯🍲一見個名就覺得好特別,本身自己未試過,原來係牛骨熬嘅湯🐮飲落係好甜,好有牛味,但係唔會油膩,入面仲有啲牛肉片同牛筋,份量好足!特別鐘意佢嘅牛筋煮到好軟嫩🐮我地兩個每人都飲左兩大碗湯🐷🔸炒豬肉石鍋拌飯🐷份量正常,配料有好多,豬肉片、紫菜、菠菜、紅蘿蔔等等 七彩顏色咁 感覺都健康左🤣 拌埋辣醬一齊食,味道岩岩好。石鍋拌飯真係好好嘅食物選擇!如果鐘意芝士嘅可以嗌佢嘅芝士版🧀見到隔離枱食有拉絲效果😍🔸帝皇蟹膏蟹肉煎餃子🦀比較少見嘅餃子款,雖然食落蟹味唔濃,但餃子煎得好香口,肉餡都好夠又唔會肥膩。

🔸雪濃湯🍲

🔸炒豬肉石鍋拌飯🐷