Hiring
$17,000+
$16,000+
$18,000+
Monthly
今日同屋企人行完旺角,行得太晏無煮飯,就係附近搵食喇。係毫無頭緒之下,經過旺中見到好大個鐵牛既招牌,第一眼以為係食日本野,望真啲見到下面有細字仔寫住「台灣牛肉麵」,我地就去左試喇。門口有侍應問我地幾位然後帶我地入去坐低,餐廳係半自助形式,店員叫你先揀好食物然後去返門口附近既收銀比錢,之後會有店員送上食物。第一個到既餐係呢個養生素食便當配黃金地瓜飯,呢個無加配飲品。初初以為半自助形式要自己拎餐具,點知原來有埋餐具。黃金地瓜飯煮得太腍,加上有地瓜碎,成個感覺食落好一pat野。碟菜煮得幾好,新鮮又唔油。上面三小碟有滷蛋半隻加菜圃,山根,茄子。呢三碟都好好味,尤其是茄子,唔會煮到好腍,個味道都好好,好似係茄汁味。紅燒牛筋腩麵加$16要左杯凍香芋珍珠奶茶,成個餐就$74。都係先試個湯先,好鹹,個係好香牛肉味。牛筋比牛腩好食,牛筋好腍,牛腩就有啲腍有啲韌。個麵份量好多,又唔會煮得太腍。凍香芋珍珠奶茶好好飲,珍珠好有咬感,唔會好硬。香芋同奶茶既份量控制得好好,飲落好清香。呢個好推介!好好味,個湯同啲麵同之前嗰碗一樣comment,不過呢個牛超正!每舊牛肉都有啲筋,每一舊食落都好腍,諗起都好回味。另外

養生素食便當配黃金地瓜飯
紅燒牛筋腩麵

主廚私房牛肉麵

另外值得一提,店員服務態度好好,問佢攞暖水,佢本身話無,仲主動話得凍水然後幫我地斟凍水。跟住隔左一陣佢話有熱水仲幫我地加返啲熱水。抵讚!

2017-02-10
主廚私房牛肉麵