2015-09-08 2087 views
蛋糕係用上日本北海道忌廉芝士,日本麵粉同法國既牛油用料正,但味道又如何呢芝士蛋糕口感幼滑,內裏有如cream般幼滑,忌廉芝士係口內慢慢溶化既滋味真係好正😍依種感覺真係得半熟先有😍超香濃既芝士味,但同時甜而不膩,完全停吾到口平均一件$15,超抵蛋糕今次加上綠茶味,令整個蛋糕生色不少。蛋糕質感仍然十分幼滑,綠茶味香濃。雖好多人話芝士味蓋過綠茶味,但今次依盒又吾會。一輪芝士口感後,甘香綠茶味繼續留係口中散發。綠茶味比原味多了一層口感誘惑。唯一不足係底層海綿蛋糕同上層蛋糕稍有分離,但整體上味道真的不錯芝士撻皮非常香脆,牛油味重,內餡咬開後就見到軟軟既芝士餡,芝士味未算十分香濃,奶香味較突出,食落咸香味為主😋芝士撻食落creamy,但就係較肥膩要食正野就係要付出啊
蛋糕係用上日本北海道忌廉芝士,日本麵粉同法國既牛油
用料正,但味道又如何呢
半熟芝士蛋糕
平均一件$15,超抵
綠茶半熟芝士蛋糕
半熟芝士撻
要食正野就係要付出啊

2015-09-02
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)