2020-03-07 339 views
剛剛中午同男朋友經過呢間餐廳,聞到超香既味道>< 所以我地選擇喺呢度食午餐! 佢午餐係定食,現時做緊活動,仲會free個甜品比我地食。叫餐都幾特別,係A主菜加B主食加C免費飲品,而家再free指定既甜品!老實講,佢午餐都要60幾70既價錢都幾貴,不過唔知佢係咪全日都係用同一個menu,晚餐食呢個價同份量就抵。佢份量真係幾多,我叫左一個38蚊既主菜(蜜糖芥末豚肉),配20幾蚊既蕃茄芝士risotto。講左個主菜先!佢係好食,好好撈飯食嘅。佢既蜜糖芥末味我覺得就不太重,佢唔係好似menu張相咁吱曬啲醬喺面。佢反而係一啲豚肉湯汁咁浸住啲豚肉同椰菜,索曬啲汁黎食好味。反而佢個risotto就普普通通啦,我覺得佢太濕啦比起平時既意大利飯。佢上碟時仲有啲蕃茄湯汁喺上面咁,之後我再倒啲芝士碎落去撈,撈完就無曬啲汁啦。味道方面,就還好啦,我覺得佢個主菜配白飯已經夠,唔需要個蕃茄芝士risotto。飲品方面,佢根本上得黑糖檸檬茶或者水比你簡hahaha,我揀左黑糖檸檬茶,大家可以叫少冰,佢少左冰都仲好多冰xd。佢檸檬茶同黑糖汁係分開上既,佢個檸檬茶底係完全無落糖,所以係靠自己調節黑糖汁落

飲品方面,佢根本上得黑糖檸檬茶或者水比你簡hahaha,我揀左黑糖檸檬茶,大家可以叫少冰,佢少左冰都仲好多冰xd。佢檸檬茶同黑糖汁係分開上既,佢個檸檬茶底係完全無落糖,所以係靠自己調節黑糖汁落幾多去調節甜度,感覺上更健康。

最後,竟然我全餐最驚喜係個甜品,我會因為佢再黎呢度食!佢係沖繩牛乳冬甩,應該係即炸即上碟。因為我地爭一碟時,佢講左句,唔好意思我地即炸,要等多一陣。不過食既時候就唔係熱嘅。冬甩既中間放左一大球雲尼拿味既雪糕,個冬甩先係重點。佢一啲都唔會甜到漏,佢咬落脆脆地又煙un,再加埋少少咸香既牛乳醬同冰凍既雪糕,正!