2020-11-21 3179 views
返工前約同事食午餐,揀呢間因為未試過,去到唔使等位,因有時限所以齊人先入座,在入座前門口店員會先讓我們揀好套餐內容(定量/放題、肉類款式、爐端燒/涮涮鍋)我哋揀咗:定量+爐端燒+嚴選美國牛肉入內日式淺木主調,門口是取食物區,座位唔迫,枱面有電磁爐,店員極快上晒點餐湯底,再出去取自己喜歡的食材嚴選美國牛肉:定量包兩盤(每盤4-5塊)牛肉夠薄夠大片,雖然雪花唔多,淥完唔會韌及嚡,夠大片不會碎濕濕唔夠口感,配甜甜的爐端燒汁也夠牛味!這個價錢我是滿意的湯底:甜甜的醬油湯汁,配牛肉或蔬菜都很夾,店員會給一壺湯汁讓我們自己添加!配菜:我取了皇帝菜、南瓜、蘿蔔、粟米仔、蕃茄、芥末芝士魚餅、烏冬,蔬菜新鮮,魚餅有驚喜,烏冬彈牙嫩滑,好味飲品:定量只包一罐,雪櫃自取,我飲無糖烏龍茶,可以平衡濃味湯汁甜品:雪櫃有幾款雪糕雪條,定量只包一款,選了沖繩鹽味杯裝雪糕,淺藍色特別,微鹹的雪糕有特色,又可緩減充滿濃味湯汁的膩感取配菜區店員睇得緊,不會讓每格食材混亂,保持乾淨!店員有禮,門口帶位會清晰講解套餐選擇,落好單再帶入座,加湯汁或提醒時限都保持有禮午餐以合理價錢,可以食到鍋燒牛肉很滿足

我哋揀咗:
定量爐端燒午餐

定量+爐端燒+嚴選美國牛肉

爐端燒
爐端燒湯汁

沖繩鹽味雪糕

取配菜區店員睇得緊,不會讓每格食材混亂,保持乾淨!

午餐以合理價錢,可以食到鍋燒牛肉很滿足
2020-11-21
$119 (Lunch)
定量爐端燒午餐
爐端燒