2018-09-17 4632 views
已經唔止一次黎食午餐, 凡親要食送別飯多數都黎呢度, 坐得幾舒服之餘又有電視睇!見到佢有午市套餐, 係多款小菜菜式中可以選3/4/5款, 另配老火湯!  我地今次就點左3款:咸菜蘿蔔煮龍躉片 - 加入少少黑椒調味, 有少少似咸菜豬肚湯d friend, 但無咁咸及辣!  咸菜食落夠腍及唔會過咸; 反而蘿蔔就帶硬身, 無咁腍甜; 龍躉片都幾厚肉, 食起黎夠晒口感, 份量多返D會仲好!煎蠔烙 - 一客份量都唔少, 煎得金黄色幾吸引, 配以魚露/胡椒粉調味, 食落邊口夠香脆, 中間部份幾煙韌, 蠔仔味偏淡但味道係唔錯!粉絲海鮮煲 - 以石頭鍋上能保持熱度, 但食到尾D粉絲會變成"粉絲焦", 歡喜食脆口野就會幾欣賞!  海鮮方面有帶子, 蝦, 魷魚及魚塊, 乾身得黎味道幾惹味!

咸菜蘿蔔煮龍躉片

煎蠔烙