Cambo ขุนทอง (The ONE)

2021-07-01 4222 views
今日出嚟尖沙咀做嘢順便就同同事嚟幫襯吓呢間Cambo。平日午市套餐價錢經濟實惠,以佢嘅地段同埋餐廳質素嚟講其實絕對係超值。首先叫個泰式沙律開心share,泰式酸辣醃豬頸肉酸酸辣辣,再加埋新鮮嘅洋蔥絲、蘿蔔絲等新鮮蔬菜一齊食,非常清新。冬陰大蝦湯粉總共有三隻大蝦,而且蝦身已經去咗殼,方便我呢個懶人,配合小辣嘅冬陰功湯底,真係越食越開胃!串燒沙嗲配泰式炒飯呢個套餐真心正!串燒沙嗲分別係豬、牛、雞各一串,每串都仍保持住原有嘅肉汁唔會太乾身,燒得又夠香口,而且肉嘅厚度適中,口感一流。而我更加欣賞嘅就係呢碗泰式炒飯,帶點微辣嘅炒飯就咁食都已經非常出色,配埋串燒就更加冇得彈。我最鍾意食青咖喱,所以仲揀咗泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包。青咖喱用一個小火爐烘住保持溫度,包你食嘅時候仲係咁新鮮,入面仲有青豆、茄子等配菜,用嚟點法包真係食到舔舔脷。而且佢嘅軟殼蟹係分開上碟,食嘅時候先點青咖喱汁,完全唔會影響軟殼蟹嘅質素,而且仲有咖喱嘅最佳伴侶,即係薯仔,飽肚又滿足。跟餐嘅檸檬茶超大杯又夠凍,食完辣野飲番啖凍檸茶真係無懈可擊!
今日出嚟尖沙咀做嘢順便就同同事嚟幫襯吓呢間Cambo。
泰式酸辣醃豬頸肉
冬蔭大蝦湯粉
串燒沙嗲配泰式炒飯呢個套餐真心正!
串燒沙嗲配泰式炒飯
我最鍾意食青咖喱,所以仲揀咗泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包
泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包
$110 (Lunch)
串燒沙嗲配泰式炒飯
泰式青咖喱軟殼蟹鍋配法包