好耐無同朋友行旺角,今日行完T.O.P.,佢話想打邊爐,我哋揀咗喺地牢層嘅大將,呢間我之前食過都好正,不過佢未試過就帶佢嚟試下啦。因為我個friend唔係好食牛,我哋揀咗個北海道十勝豚肉套餐,佢除咗有豬,亦都有牛,最好係一人一鍋,啱晒大家可以食自己鍾意食嘅嘢。 本身想試下人氣No.1 嘅花生沙嗲湯,可惜賣晒啦,最後我揀咗個雞白湯,朋友揀咗博多味噌湯。 店員先送上第一round 北海道十勝豚五花肉,梅花肉,特選雞腿肉,肉質好嫩滑呀。另外我再點埋美國嚴選極上牛,牛味都好濃。可以不停encore~~~正呀! 出面自助吧有多種蔬菜、丸類可以自取,仲有日本蛋添,打邊爐食佢就最好不過。 另外仲可以用apps點炸雞,啲炸雞好肉日本便利店買嗰隻味呀,又熱又脆,好好味呀! 甜品有軟雪糕,可以揀朱古力味、雲尼拿味,又或者兩溝都可以。之後仲可以加啲toppings。如果嫌就咁食雪糕太單調,可以整個格仔餅再加上雪糕喺上面。整格仔餅仔餅啲蛋漿好香,好好味,整1分鐘就食得啦!話咁快就得咗! 當然唔少得飲品任飲啦!

當然唔少得飲品任飲啦!
2021-06-24
Type of Meal