2021-06-22 641 views
心血來潮,想和朋友打邊爐。“鮮入”到來,已經被餐廳環境吸引!裝修似足大排檔,非常有風味!感覺懷舊得黎,大熱天時又唔使驚無冷氣 ☺️☺️☺️☺️約數個朋友嘆返個邊爐啦!餐廳的座位很寬敞,坐得很舒適。 坐下來,叫左湯底先講,今次嗌左 “濃厚原隻雞煲花膠湯”,果然好濃郁啊!湯底好足料,一滾起即刻忍唔住飲啖湯,好勁膠質,開心!仲有啲漿口添,食埋個花膠夠哂滋補!絕對滿足到我 喜出望外!湯底雞肉嘅份量都好多,兩個人叫左半隻,食極都仲有好多件 (心心眼) 好夠味而且雞唔老好滑。 跟住就梗係 “圍煮”主角--火鍋料!“鮮味炸魚皮”,太好味了 ,打親邊爐都必食。嘩!索哂個花膠湯,份外惹味。無得彈 來到必食推介,就係要讚下“帶子水餃” !調味剛好,食落口唔會太咸,唔駛狂飲水,仲有仲有真係有原粒帶子喺入面架,值得一試再試!(心心眼) “脆鯇魚骨腩” 直頭無得彈啦,食落就知好新鮮,非常爽口彈牙!回味無窮 “蟹子蝦滑”味道幾好👍🏻餡料超多,一咬落去,啖啖蝦肉好味,非常飽滿。鮮味爆晒出嚟!!

心血來潮,想和朋友打邊爐。

跟住就梗係 “圍煮”主角--火鍋料!